Followers

Thursday, November 11, 2010

My Weight Watch..

Dear Qhaliesya,

Semua orang tahu yang dah jadi kebiasaan kalau mengandung ni, mesti berat badan naik mendadak-dadak kan, tapi nasib baik la sebelum Ibu mengandung pun berat ibu dah 'mendadak-dadak' haha.. Ibu ingat lagi masa buat full body check up sebelum masuk UITM dulu, doktor tu cakap yang ibu ni overweight, kena kurangkan takut kena diabetis.. huhu..

Jadi berat ibu sebelum mengandung, 59kg.. Masa ibu mengandung Kelly dalam 6-7bulan berat ibu naik 63kg, and that weight stick with me untill now (Kelly dah nak masuk 7bulan) huhu.. Jadi ibu memanglah seorang yang heavy, even ada yang cakap yang kalau kita fully breastfeed baby, berat senang senang ja turun, but that is so not the case for me.. :-C

Just now, Ibu timbang berat ibu (11.11.10) and i hit rock bottom.. I'm at my heviest weight ever in my whole entire life 65kg (5.1feet) imagine that.. and as am typing this blog, i really-really-really felt the worst.!! How do i get here??!! Ibu dah terlalu gemuk dan ibu tak boleh control.. =C

Ibu tak tipu yang ada masa yang ibu rasa macam nak stop breastfeeding and get on my diet pills.. Ubat yang Mak Ngah guna sampai dia kurus sangat, even lepas bersalin.. Tapi rasa bersalah pulak dengan Kelly, plus ayah tak kasi Ibu stop menyusu badan.. Lagipun Kelly sendiri tak nak minum susu lain, tambahan pula kalau susu dalam botol. Ibu tahu yang ibu kena control makan, bersenam.. Tapi entahla sayang, i don't think i have the strength and will to do so.. I'm horrible i know.. Ibu terlalu malas nak buat apa-apa diet atau senaman, i do this to myself.. =C

BEFORE ;


Picture atas ni diambil sebelum ibu mengandungkan Qhaliesya.. Berat ibu masa ni dalam 55kg =D

SADLY AFTER :


Berat Ibu naik sebanyak 10kg.. huhu, ;D hopefully dalam masa akan datang dan dalam post-post akan datang ibu akan turun sikit berat Ibu ni.. Insya allah ;D

2 comments:

ADZA IRDAWATI said...

relax ler.... tunggu bila hang dah beranak 4 mcm den.. baru leh kita nangis sama sama hehehehe.. what ever it is.. ur always cute!!!!

ADZA NASYA EMIE said...

hahahaha.. kak Ida steddyy.. anak 4 pun badan ada shape lagi.. emie dah macm apa dahh..huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...