Followers

Saturday, December 11, 2010

MY WORK - KLON TEJA

Tajuk Drama: KLON TEJA
Durasi: 26 Episod X 1 jam
Cerita Asal: Mohd Najib Redzuan , Neo Anderson
Genre : Futuristik
Skrip Oleh : Adza Irdawati, Martias Ali, Adza Nasyaemie & Fairuz Padoli
Terbitan : Hans Isaac - TALL ORDER SDN BHD
Pelakon : Nazim, Umi Nazeera, Anding AF dan Balkisyh dll
Arahan: Khalid Shamsuri @ Arab
Siaran: Astro Prima ( July 2009)

Drama bersiri 26 episod ini menampilkan empat hero yang masing-masing memiliki kuasa luar biasa

KEBELAKANGAN ini bagaikan sudah menjadi trend buat syarikat produksi tempatan menghasilkan drama bersiri yang mengetengahkan unsur adiwira dan kuasa ajaib sebagai inti pati cerita. Terbaru, syarikat Tall Order Productions, milik pelakon, penerbit dan pengarah Hans Isaac juga menerbitkan drama berkonsepkan serupa berjudul Klon Teja.




Drama bersiri 26 episod ini arahan Khalid Shamsuri atau Arab ini menampilkan empat watak utama yang kesemuanya memiliki kuasa luar biasa. Zack memiliki kuasa pendengaran yang tajam apabila dia mampu mendengar suara bisikan hati manusia. Hana pula memiliki kuasa penglihatan yang mampu melihat sesuatu yang terselindung dari pandangan manusia.

Yasmin pula berupaya mengawal pergerakan dengan hanya menyentuh objek berkenaan. Manakala Hairy pula mampu merubah rupa bentuknya menjadi orang lain. Begitulah hebatnya siri adiwira versi tempatan ini yang secara tidak langsung mengingatkan kita kepada siri Heroes yang mendapat sambutan cukup hebat di kalangan masyarakat dunia.

 Justeru, dengan penghasilan drama ini apakah Klon Teja ini sebenarnya Klon kepada siri Heroes yang kini sudah pun memasuki musim ketiga.

Menjawab pertanyaan ini, Hans berkata Klon Teja tidaklah meniru seratus peratus drama bersiri dari Barat itu kerana antara Klon Teja dan Heroes memang banyak perbezaannya.

“Pun begitu saya tak nafikan yang idea menampilkan watak utama yang mempunyai kuasa luar biasa itu memang diilhamkan daripada drama popular itu. Jujurnya, saya memang peminat setia siri itu dan pernah terdetik dalam hati untuk menghasilkan drama seperti itu andai diberi peluang.

“Justeru apabila idea untuk menghasilkan drama ini diterima pihak Astro Prima maka muncullah Klon Teja. Namun, seperti yang saya tegaskan tadi, hanya konsep superhero saja yang sama manakala dari segi jalan cerita, ia memang berbeza kerana lebih bercirikan tempatan.

“Siri Heroes menampilkan bagaimana mereka menggunakan kuasa ajaib mereka untuk menyelamatkan dunia. Manakala Klon Teja lebih kepada bagaimana mereka menentang individu yang tamak,” jelas Hans pada sidang media pelancaran produksi Klon Teja dan majlis hari raya Aidilfitri di Solaris Mont Kiara, petang kelmarin.

Hadir sama, pengurus saluran Astro Prima, Khairul Anwar Salleh serta pelakon drama berkenaan iaitu Nazim Othman, Balkisyh Semundur Khan, Umi Nazeera, Anding, Shaharuddin Thamby, Along Raja Lawak, Akma Hisyam, Mandy Chong dan Lan Zailan.



Memandangkan drama ini mengetengahkan tema adiwira, Hans berkata mereka juga akan menggunakan teknik Imej Janaan Berkomputer (CGI) untuk menjadikan sesetengah babak itu nampak hidup


“Penggunaan CGI dalam drama ini adalah sebanyak 20 peratus dan selebihnya kami menggunakan teknik kesan khas.Bagaimanapun, kami tidak mempunyai masalah kerana syarikat kami mengadakan kerjasama dengan syarikat lain untuk membantu dari segi penggunaan CGI ini,” ujar Hans sambil memberitahu selain Kuala Lumpur sebagai lokasi utama, drama ini juga akan menjalani penggambaran di Melaka untuk disesuaikan dengan jalan ceritanya.

Drama tulisan Mohd Najib Redzuan,Martias Ali, Adza Irdawati dan Adza Nasyaemie ini akan memulakan penggambarannya 11 Oktober depan. (2009)

MY WORK - CINTA YANG TERINDAH


 
Tajuk Drama: CINTA YANG TERINDAH
Genre : Komedi  / Telemovie
Siaran: RTM1 (2009)

SINOPSIS

Mengisahkan seorang eksekutif perempuan muda cantik yang agak sombong di kalangan pekerjanya dan seorang lelaki tampan peramah yang digilai ramai perempuan di pejabatnya.Kisah bermula pada malam pengistiharan raya oleh penyimpan mohor besar raja-raja.Pada malam tersebut Shamsul masih meneruskan kerja-kerjanya di pejabat sebelum bercuti panjang sempena cuti Hari Raya Aidilfitri.Begitu jugalah Kathy yang ingin menyiapkan tugasannya sebelum balik ke kampung.Mereka berdua tidak pernah bersua kerana bekerja di pejabat yang berlainan.

Dalam kelekaan mereka bekerja mereka terlupa yang tiada sesiapa lagi di pejabat masing-masing.Setelah dimaklumkan tentang tarikh hari raya maka mereka berdua mengelabah lalu bergegas bersiap untuk pulang.Mereka berkemas dan terus berlari ke pintu lif yang sedang terbuka lalu mereka berlanggar sesama sendiri dan tercetuslah pandang pertama.Mata bertentang mata tetapi akibat sikap ego dan sombong Khaty berpura-pura marahkan Shamsul.Shamsul yang sentiasa gentlemen itu merendah diri sambil meminta maaf walaupun tahu yang kejadian tersebut adalah akibat daripada kegelojohan Khaty.

Mereka berdua yang bekerja di tingkat 18 memasuki lif tersebut tanpa ada sesiapa di dalamnya. Khaty kelihatan sedikit risau memandangkan hanya mereka berdua di dalamnya.Muka cemas dan resah membuatkan Shamsul cuba untuk berbual-bual.Tetapi malangnya dia disalah erti lalu terjadi pukul memukul.Dalam kekecohan tersebut tiba-tiba lif terberhenti lalu padam lampu yang tinggal hanyalah lampu kecemasan sahaja.
Suasana gelap di dalam lif ini membuatkan Khaty menjadi takut lalu terus memeluk Shamsul.Akibat dari tergamam dipeluk Shamsul terjatuh dan badan mereka bertindihan.Khaty tidak mahu melepaskan pelukannya pada Shamsul.Pada saat ini keegoaan Khaty telah hilang.Berlakulah sentuhan dan panahan asmara di antara mereka.

Tanpa disedari sudah 1 jam mereka terperangkap tanpa ada yang datang membantu.Udara di dalam lif semakin berkurangan.Terpaksalah mereka membuka jacket masing2.Peluh mencurah-curah.Ketika menanti bantuan datang mereka berdua mula berkenalan.Masing-masing menceritakan saat-saat gembira ketika kanak-kanak ketika menyambut hari raya.

Akhirnya setelah hampir 11 jam terperankap di dalam lif akhirnya ketika takbir raya berkumandang mereka diselamatkan oleh penjaga bangunan Mr Singh.Beliau terkejut kerana mendapati ada 2 orang berpelukan tertido di dalam lif.

Mereka berdua terkejut lalu bangun tersipu-sipu terus meninggalkan bangunan mendapatkan kereta masing-masing.
 
Kelihatan Khaty beraya bersama keluarga sambil menceritakan kejadian dalam lif di suatu sudut lain Shamsul juga sedang rancak bercerita sampai tergelak terbahak-bahak

Me = Script Writer

Dear Qhaliesya,

Maybe by the time you start reading this blog, i might be an award winning screen writer (who knew) or i might be something else that doesn't do anything with writing industries..

So if you want to know, i start writing script when am around 15years old.. My brother in law (Mr Martias) is the one who thought me how to write script.. and i get paid well :D (considering am just 15 at that time) Until now i didn't know whether it's passion or just talent that keep me striving thru' the writing industry..

I've written or co written about 15 drama's and telemovie's and still counting i hope, because i want you to know that when one day you meet the guy of your dream (and Ibu approve) haha, i want you to have your own thing that could fall back on, because there is no guarantee in love, even after you are married and have children, you need to be independent!!!!

Bathroom Imagination :D

Everyone went to the bathroom at least once a day, and trust me they are lie in when they said they don't do a little bit of 'imagination' while their in there.. ;D

This might sound crazy, but i love to imagine myself doing a talk show or an interview every time am in there.. Really, imagining that the host are asking me "so how do you juggle being famous, and filthy rich with taking care of your beautiful daughter Kelly?"

hahahahaha.. You will get addicted to imagining yourself being well known once you start it.. I got so many types of question that 'Oprah' would ask me when she's interviewing me, that it kinda felt almost real then again you look around and you are in your own bathroom not a studio set.. *sighh*

So i know, you might be thinking "why on earth did my Ibu wrote about what she thinks while in the toilet" and the simple answer is that, i just want you to know that it's fine even great to have such a big imagination.. Really, when you are feeling down, bored, and like life doesn't treat you right.. you can always go to the toilet and start your very own bathroom imagination.. ;D

I love u so much my dear Qhaliesya :D

Friday, December 10, 2010

Dealing With Insomnia.. *sigh**

Dear Qhaliesya,

As am writing this post, it's almost 6.30am.. Wonder why i have such a hard time falling asleep.. it's not like i didn't try, but i just couldn't.. Well, actually i did figure out why i can't shut my eyes before 6 or 7am.. it just i don't have that much time during the day to actually enjoying the internet, facebooking, blogging, and such.. So you (about 8month now) always sleeps after 3am.. so this are kinda the only time i can just relax and chill..

Am i tired? hell yes.. am super duper tired, but i just can't miss out venturing what's going right now via the internet.. haha, i even stop making any sense writing this down now, because i'm so tired... But i think i really need to update my blog.. ;D

If you wanted to know what was my favorite page to browse and check out is this page Celebrity News  gosh am so addicted to that page..!! haha, and we both wakes up around 3-4pm everyday and am starting to feel like we are wasting precious time during the day, even when the weekend arrived, sunday (the only day that your father had his day off) we woke up around that time. So by the time we are ready to cruise around the city, every mall or even hang out place have already close.. huhu..

Come on Kelly, i think we need to start doing something about out sleeping route.!! I need to teach you and most importantly myself to sleep earlier and wake up much much earlier then our routine now... ;D

CELEBRATIN' YOUR 1ST EID UR ADHA

Dear Qhaliesya,

If you ever wonder at what age do you celebrate your 1st hari raya korban.. well, here's are the answers.. hahaha.. you are about 7month.. (17.11.10)


Ayah macam biasalah, kena kerja, sbb tu dia pakai t-shirt saja tau.. hahaha. ;P  ibu masak sikit2 tolong Tok.. gambar sebelum ayah pi kerja ni..














Tuesday, November 30, 2010

YOUR 1ST EID UR FITR

Dear Qhaliesya,

It's been awhile since i last updated this blog.. So what should we talk about this time? hurm.... Well, let's skip a few month to your 1st eid ur fitr... SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI SAYANGKU.. ;D haha, you my dear celebrated your first raya when you are 5month old..

Noting feels better then celebrating festive with your own flesh and blood and me, having u to celebrate it with make it really exciting.. ;D


Kelly dengan abang Ayip.. rumah pertama yang kita ziarah masa hari raya tu.. tengok Kelly match baju dengan abang Ayip.. ;D


material baju Kelly sama dengan material baju ayah tau.. cuma Ibu ja yang out sikit dengan baju warna Pink sebab mula2 ingat nak beli baju raya warna pink untuk kelly.. Pusing satu SOGO tu tak jumpa2, last-last kita pergi Jalan Masjid India, terus jumpa baju kurung Kelly nie..


Kelly dengan Tok ;D


Kenapa masam sangat tu sayangku.. Mak Rock busuk ke? hahaha...


Pok Cik time ni tengah testing style rambut baru.. hahaha..



macam satu family dengan Mak Ngah.. ;D time ni kakak Zara tengah tido tapi Mak Ngah angkat jugak dia untuk tangkap gambar..


My precious little angel... I love u super duper duper much Kelly... my sweetheart,


Tok dengan Wan sayang sangat dengan Kelly tau ;D


Mak Tih tengah tunjuk kaki Kelly tak ada kasut sebelah tu.. hahaha ;D




Time ni mak cik Ikin tengah sarat mengandung Wafiy, tak lama dalam sebulan selepas tangkap gambar ni dia pun lahirkan Wafiy :D

Thursday, November 25, 2010

What Other Significant Event Happen On April 15

Dear Qhaliesya,

This might sound insane, but i actually dig up (well not really 'dig up' i just search it online) what other important event that happen on the day you are born, not the same day, but date.. haha ;D
well, I'll make sure to add all the important event as soon as i found out more.. ;D hahaha.. well don't be surprise that u my dear share same birthday with these famous person.. ;D
  • 1452Leonardo da Vinci, Italian Renaissance polymath (d. 1519)
  • 1990Emma Watson, English actress (harry potter / Harmonie) 
  • 1642 - Suleiman II, Ottoman Sultan (b: April 15, 1642)
But we all know what are the MOST IMPORTANT EVENT THAT OCCUR ON APRIL 15 (2010)... the birth of my 1st child.. The most beautiful girl and future heart breaker ADZA QHALIESYA BT MD ZAINAL..   

    (this pic above was taken when you are about 6month and just so you know, this is the first time you ever put on some blusher & lipstick - super adorable.. )

    Thursday, November 11, 2010

    My Weight Watch..

    Dear Qhaliesya,

    Semua orang tahu yang dah jadi kebiasaan kalau mengandung ni, mesti berat badan naik mendadak-dadak kan, tapi nasib baik la sebelum Ibu mengandung pun berat ibu dah 'mendadak-dadak' haha.. Ibu ingat lagi masa buat full body check up sebelum masuk UITM dulu, doktor tu cakap yang ibu ni overweight, kena kurangkan takut kena diabetis.. huhu..

    Jadi berat ibu sebelum mengandung, 59kg.. Masa ibu mengandung Kelly dalam 6-7bulan berat ibu naik 63kg, and that weight stick with me untill now (Kelly dah nak masuk 7bulan) huhu.. Jadi ibu memanglah seorang yang heavy, even ada yang cakap yang kalau kita fully breastfeed baby, berat senang senang ja turun, but that is so not the case for me.. :-C

    Just now, Ibu timbang berat ibu (11.11.10) and i hit rock bottom.. I'm at my heviest weight ever in my whole entire life 65kg (5.1feet) imagine that.. and as am typing this blog, i really-really-really felt the worst.!! How do i get here??!! Ibu dah terlalu gemuk dan ibu tak boleh control.. =C

    Ibu tak tipu yang ada masa yang ibu rasa macam nak stop breastfeeding and get on my diet pills.. Ubat yang Mak Ngah guna sampai dia kurus sangat, even lepas bersalin.. Tapi rasa bersalah pulak dengan Kelly, plus ayah tak kasi Ibu stop menyusu badan.. Lagipun Kelly sendiri tak nak minum susu lain, tambahan pula kalau susu dalam botol. Ibu tahu yang ibu kena control makan, bersenam.. Tapi entahla sayang, i don't think i have the strength and will to do so.. I'm horrible i know.. Ibu terlalu malas nak buat apa-apa diet atau senaman, i do this to myself.. =C

    BEFORE ;


    Picture atas ni diambil sebelum ibu mengandungkan Qhaliesya.. Berat ibu masa ni dalam 55kg =D

    SADLY AFTER :


    Berat Ibu naik sebanyak 10kg.. huhu, ;D hopefully dalam masa akan datang dan dalam post-post akan datang ibu akan turun sikit berat Ibu ni.. Insya allah ;D

    Monday, November 8, 2010

    When You Are About 3 Month ;D

    Dear Qhaliesya,

    Sebelum ni, Ibu tak ada camera yang cantik tau. Jadi ibu selalu kacau ayah, pujuk, merajuk, rayu, mintak, dan sebagainya lah satu camera yang cantik.. So he bought me one, samsung dual view camera 12mgpx ;D

    Ibu nak sangat camera bukan sebab apa, ibu nak tangkap, record semua gambar-gambar Kelly growing up so i don't miss any moment dan ibu boleh look back at those picture dan ingat apa sebenarnya yang berlaku pada masa tu.. ;-D

    Kelly masa baby pun dah pandai berbual dengan ibu.. Untuk pengetahuan Kelly, kalau masuk time Kelly dah mengantuk saja, Kelly mesti banyak buat bunyi bising.. Macam Kelly menyanyi untuk diri sendiri tau, and it's so adorable..

    Video ni ibu rakan guna camera, ibu dah suka sgt nak berdiri by this time.. 11/8/2010

    video

    Saturday, November 6, 2010

    My Baby First Few Month ;-D

    Dear Qhaliesya,

    I always complain i didn't have enough baby picture if myself, and i always swear that if i ever have a kid, i would take like a gazillion picture of her when she still a baby ;-D

    So that is exactly what i did when i have you...


    I think this picture above was taken when you are about 2month old.. See those beautiful eyes.. ahh, and those cute mouth.. I'm so in love with you.. ;-D


    Kelly senyum suka sekali bila tangkap gambar nie, Gambar atas ni Ibu dah edit dah, sebab tu ada ular yang tengah tengok Kelly tu.. You are so cute..


    You still doesn't know how to smile at this stage (around 2-3month old)





    Minum susu botol, sebab Kelly start breastfeeding exclusively dengan ibu masa umur Kelly 2 bulan, sebelum tu ibu kena breast pump then letak dalam botol baru Kelly nak minum..



    Tengok pipi Kelly tu.. Geram sangat ibu tau.. haha ;-D gambar bawah ni masa Kelly belum lagi habis pantang, dalam sebulan macam tu, sebab tu kulit Kelly merah saja.. ;-D






    Gambar bawah ni masa Kelly still lagi dalam hospital, your 1st day ni, baru lepas bersalin gambar bawah ni, ambil dekat Naluri ;-D


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...