Followers

Wednesday, May 4, 2011

Usaha Dapatkan Anak Lelaki

Salam :)

Seperti yang semua dah tahu, Ibu sekarang sedang mengandungkan anak pertama Ibu, baru 1st trimester (about 5weeks) Nak tahu apa kegilaan terbaharu Ibu? ha, ibu setiap malam akan goggle 'tips mendapat anak lelaki' hihihi, walaupun tak adalah banyak sangat info yang Ibu dapat, sebahagiannya dah pun ibu sendiri tahu.. :) Tambahan keluarga sebelah ibu ni, memang kaya dengan anak perempuan.. Dalam kesemua anak buah Ibu (yang kakak2 kandung ibu lahirkan) hanya 2orang lelaki daripada 8orang anak buah.. termasuk dengan anak Ibu, Qhaliesya.. Kiranya 7orang cucu perempuan mak abah Ibu.. Huhu..


Oleh sebab itulah, Ibu teringin sangat nak dapatkan anak lelaki.. Dan, ini antara tips-tips yang Ibu perolehi dari internet bagi mereka yang nak dapatkan anak lelaki.. Sama-samalah kita berdoa agar Allah SWT makbulkan doa kita, amin..

  • disyorkan supaya memakan makanan yang mengandungi lebih daging, buah-buahan dan bergaram
  • mengelakkan makanan yg berasam dan berasid seperti jeruk, air limau @ orange dsb. Lebih baik
    mengambil makanan laut.
  • Amalan minuman kurang manis
  • Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf utk kuatkan
    badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah Maryam utk pembentukan minda
    bayi) * lebihkan/kekerapan kepada surah Yusuf 2. Mengurut kandungan/perut
    dan bercakap dgn bayi dalam kandungan dgn memanggilnya dgn nama "Muhammad"
    atau "Ahmad"/"Amin"
Ini semua Ibu pilih bagi yang di awal kehamilan, banyak lagi kaedah untuk dapatkan anak lelaki sebelum kehamilan lagi.. Hihi, harap-harap ini semua membantu, tapi kena ingat at the end of the day, semuanya ketentuan Illahi, tak kisahlah lelaki atau perempuan yang penting cukup sifatnya, dan sihat.. alhamdulillah :)

4 comments:

Scya LollitA said...

semua tips ni cik scya pernah dgr . katenye org cina rncg ank mcm tu jugak . n jgn lpe sntiasa berdoa kpd ALLAH (:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

bykkan makan pizza .. lebih2 lg belanja Mak Tihnya.. kompom akan dpt anak lelaki.. kekekeke

Adza Danial Haiqal said...

aminn.... kalau 13 Jan 2012 (9Bulan 10hari) ni klua bebiboy meh eqal bg nama. acu pilih ;
-Adza Qabieel
-Adza Hafiy
... erm sejak ade ramai sedare pompuan ni, dah lupe sume name2 laki. klau name2 ni xbest, suro mama carikkan name

fiq. said...

muka macam amy mastura larr...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...